Verstuur gepersonaliseerde mails naar duizenden ontvangers

15-07-2023

Verstuur gepersonaliseerde e-mails naar duizenden ontvangers met behulp van Kentico Xperience en Azure Functions. Ontdek de voordelen van deze krachtige combinatie! 

Het versturen van gepersonaliseerde e-mails naar een groot aantal ontvangers kan een uitdaging zijn. Vooral als het samenstellen van de e-mails veel rekenkracht vereist op je webserver. Gelukkig biedt Kentico Xperience in combinatie met Azure Functions een oplossing voor dit probleem. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen van het gebruik van Azure Functions in combinatie met Kentico Xperience.

Wat zijn Azure Functions?

Azure Functions is een serverless computing service die wordt aangeboden door Microsoft Azure. Met Azure Functions kun je code uitvoeren zonder je zorgen te maken over de infrastructuur of het beheer ervan. Het stelt ontwikkelaars in staat om specifieke taken, zoals het genereren van nieuwsbrieven, asynchroon uit te voeren.

Het gebruik van. NET48

Voor dit specifieke project maken we nog gebruik van. NET48 om ervoor te zorgen dat onze framework libraries compatibel zijn met de Azure Functions en Kentico Xperience. Zoals Trevor al beschrijft in zijn blogpost op devtrev.com, laden we de projecten inclusief die van Kentico met behulp van AssemblyDiscoverable(). Daarnaast is er ook een setup voor Dependency Injection (DI) nodig en moeten app config settings worden geconfigureerd om macros te valideren (moet ook gebeuren voor .net6.0).

Azure Function die Kentico Experience scheduled task uitvoert
Azure Function die Kentico Experience scheduled task uitvoert

Schaalbaarheid en kostenbesparing

Een belangrijk voordeel van het gebruik van Azure Functions in combinatie met Kentico Xperience, is de schaalbaarheid en kostenbesparing. In plaats van het opzetten van extra CMS-nodes of servers, kunnen we gebruik maken van een consumption plan. Dit kost slechts een paar euro per maand. Dit stelt ons in staat om "newsletter generation tasks" efficiënt uit te voeren, zonder de noodzaak van dure infrastructuur.

Service Oriented Architecture (SOA)

Vanuit een IT-perspectief biedt het gebruik van Azure Functions de mogelijkheid om een Service Oriented Architecture (SOA) op te zetten. Hierbij kunnen individuele componenten worden geschaald terwijl er nog steeds gebruik wordt gemaakt van dezelfde bron database. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder flexibiliteit, modulariteit en herbruikbaarheid van code.

Toepassingen binnen Kentico Xperience

De toepassingen van Azure Functions in combinatie met Kentico Xperience zijn divers. Zo kunnen we eenvoudig data synchroniseren, bijvoorbeeld vacatures of formulieren naar backends verwerken. Daarnaast biedt het schaalbaarheid op basis van specifieke features in plaats van de monolithische aanpak. Denk hierbij aan het verzenden van e-mails en het genereren van nieuwsbrieven.

Kortom, Azure Functions biedt een krachtige oplossing voor het versturen van duizenden gepersonaliseerde e-mails binnen Kentico Xperience. Door gebruik te maken van deze serverless computing service, werken we efficiënt, besparen we kosten én profiteren we van de voordelen die een Service Oriented Architecture met zich meebrengt.

Heb je vragen over het gebruik van Azure Functions binnen Kentico Xperience? Neem dan contact op met Erik (zie gegevens rechts op deze pagina).

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!