Professionals helpen bij het gezamenlijk ontwikkelen van kennis op basis van gedeelde interesses en belangen. Bij CROW werken professionals samen met de sectoren aan een veilig en goed geregeld Nederland. In samenwerking met een aantal partners bieden zij oplossingen voor vraagstukken in infrastructuur, openbare ruimte en verkeer en vervoer. Dit zowel door het zelf beschikbaar stellen van kennis en tools als door het digitaal en fysiek samenbrengen van professionals.


De vraag

Voor specifieke ‘communities’ (kennisclusters) zijn in de afgelopen jaren met gebruik van verschillende tools verschillende oplossingen in productie genomen. Een gevolg van deze fragmentatie is dat het lastig is om content te delen tussen verschillende communities, aangezien elke aanpassing voor elke community afzonderlijk ontwikkeld moet worden en er geen standaard werkwijze is ten aanzien van het toevoegen van een nieuwe community.

Het doel van CROW is het gebruiken van een tool waarmee het eenvoudig is om onderling kennis te delen tussen de verschillende, afzonderlijke communities met daarbij wel de flexibiliteit om voor elke community ook eigen specifieke content aan te maken en een eigen uitstraling te creëren. Door te kiezen voor een centrale oplossing worden ook zowel beheer door CROW zelf als verdere ontwikkeling door TrueLime vereenvoudigd en kan met substantieel minder werk ten opzichte van de bestaande situatie een nieuwe community toegevoegd worden.


De aanpak en oplossing

TrueLime werkt al enige jaren met CROW samen aan verschillende oplossingen op maat, en heeft daardoor gedegen kennis van de huidige situatie. De vraag van CROW, het neerzetten van een online platform dat toekomstbestendig is, heeft TrueLime ook bij andere kennisintensieve organisaties ingevuld. CROW en TrueLime geloven ook beide in samenwerking met andere partijen en staan beide voor innovatie en creativiteit in het werk. Bij aanvang van het project waren er dus veel aanknopingspunten om dit project gezamenlijk op te pakken.


Het resultaat

TrueLime ontwikkelde een standaard-template in combinatie met Kentico CMS (reeds in gebruik bij CROW), wat snel ingericht kan worden voor een nieuwe community en snel aangepast kan worden bij bestaande communities. Dit omvat standaard een koppeling met een aantal social media kanalen en de mogelijkheid voor beheerders om zelf snel de inhoud en opmaak van de homepage naar de wens van een specifieke community aan te passen.

Toegang tot een community wordt georganiseerd op basis van abonnementen, waarvoor een koppeling gerealiseerd is met een extern systeem. Een gebruiker heeft per community ook een eigen profiel waar persoonsgegevens (en de zichtbaarheid voor andere community-leden) beheerd kunnen worden en waar overzichten beschikbaar zijn van eigen activiteiten of content van anderen waar een gebruiker zich op geabonneerd heeft.

Door een koppeling met een centrale kennisbank kunnen Nieuwsberichten en Bijeenkomsten gedeeld worden tussen verschillende communities, maar kan er ook op de centrale kennisbank ingesteld worden om content alleen op een specifieke community te tonen.

Voor iedere community kan niet alleen apart ingesteld worden dat en welke Nieuwsberichten en Bijeenkomsten getoond moeten worden, maar kunnen ook verschillende features in- en uitgeschakeld worden. Zo kan bij een community ingesteld worden dat er een forum (met mail-alerts) beschikbaar moet zijn en/of een groepsmodule (met de keuze om per groep in te stellen voor wie de content binnen de groep beschikbaar moet zijn en een afzonderlijke groepsbeheerder gebruikers die toegang willen tot een groep wel of niet te accepteren).

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

We nemen graag contact met je op!
LimeScape.Form.MandatoryFields