logo

De bezoekers centraal bij nieuwe websites Hogeschool Windesheim

Het resultaat

Facts

Bounce percentage gedaald met ongeveer 75%

Verbeterde SEO-ranking op alle onderwijsproducten

Betere conversie vanuit het vacatureoverzicht

windesheim-logo-verkleind

Bij Hogeschool Windesheim vindt je de HBO-studie die echt bij je past. Met twee vestigingen in Zwolle en Almere is er een ruime keus in bacheloropleidingen. Windesheim verzorgt daarnaast meer dan 180 post-HBO-opleidingen, Associate Degrees, Masteropleidingen, cursussen en trainingen. Uit onderzoek blijkt dat Windesheim in de categorie grote hogescholen, met 23.500 studenten en 2.200 medewerkers, op de tweede plaats van Nederland staat.

De vraag

In het najaar van 2019 kwam Windesheim met de vraag om te helpen bij de invulling van hun nieuwe corporate website en werkenbij site. Voor beide websites had Windesheim als wens om hun nieuwe positionering goed in te vullen waarbij de bezoeker centraal staat. Belangrijk hierbij was het goed vindbaar maken van hun opleidingen voor zowel hbo studenten als professionals met de mogelijkheid om zich direct in te kunnen schrijven. Bijkomende vraag van Windesheim was om samen te werken in een team met hun eigen developers om zo te zorgen dat de juiste technische kennis op termijn ook in-house is, en op deze manier tevens delen van de websites zelf te kunnen realiseren.

De oplossing

De corporate website en werkenbij website staan niet op zichzelf. Er is sprake van een uitgebreid IT-landschap met koppelingen naar bijvoorbeeld hun onderwijscatalogus, en recruitment software Connexys. Met de keuze voor het Kentico Xperience worden deze koppelingen probleemloos geïntegreerd en was TrueLime -als Kentico Gold Partner- een logische keuze voor de daadwerkelijke bouw. Samen met TRES, de partij die verantwoordelijk is voor concept, design & frontend, is er een compleet team gevormd. Omdat Windesheim op zoek was naar een langdurig partnerschap, mochten wij ook na de bouw met de doorontwikkeling aan de slag en het beheer voor onze rekening nemen.

Halverwege 2020 zijn de websites live gegaan. Groot voordeel is dat zij deel uitmaken van één Kentico installatie zodat gebruikte blokken voor paginaopbouw -denk aan: tekstblokken, factsbanners en gerelateerde nieuwsberichten- onderling uitgewisseld kunnen worden. Deze constructie maakt het werk gebruiksvriendelijk voor de redacteuren en door hergebruik zijn de kosten lager. Een nieuwgebouwd blok van de ene site kan direct ingezet worden voor de andere site.

De sites worden gehost op Microsoft Azure waardoor we goed gebruik kunnen maken van Azure Search, Blob Storage en Frontdoor.

Ik ben erg blij met ons nieuwe toekomstproof platform, TrueLime heeft goed meegedacht in het proces en dankzij kritische vragen ligt er nu een gedegen basis waar we jaren mee vooruit kunnen.

Jeroen Kramers, Hoofd Marketing en Communicatie

Het resultaat

We hebben ervoor gezorgd dat we met onze Agile-scrum werkwijze zowel gestructureerd in sprints van 2-3 weken hebben toegewerkt naar een mooi resultaat en tevens soepel kennis hebben kunnen overdragen naar het Windesheim communicatie team en developers. Waar we tot maart 2020 ook 1-2 dagen fysiek bij elkaar zaten in Zwolle, was dat door de coronacrisis daarna vooral online.

Voor de Windesheim developers hebben we een buddy-systeem in het leven geroepen. Elke week werd er iemand binnen ons team aangewezen als aanspreekpunt. Zo was er snel hulp paraat en kon de rest van het team gefocust werken. Na een aantal trainingen van ons gingen de Windesheim developers steeds meer meedraaien in de ontwikkeling van de websites.

Het resultaat is een nieuwe website die veel beknopter en overzichtelijker is gemaakt. Daarnaast houdt de website ook in: één website voor alle informatie over de hogeschool in Zwolle en Almere. Een webshop én nieuwe platform voor alle vacatures.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!