logo

Digitale ontvangstbalie ziekenhuis

Het resultaat

Facts

Performance verbetering door oa inzet van Kentico MVC

Intranet bezoek: 15.000 unieke bezoekers

1 centrale digitale ontvangstbalie van Radboudumc

radboudumc-logo

Radboud UMC is een academisch ziekenhuis in Nijmegen. Het is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit en het Radboudumc en richt zich op patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Het biedt zorg op een hoog niveau in verschillende specialismen en is betrokken bij de laatste ontwikkelingen in de medische wetenschap.

De vraag

Hoe creëer je een online platform voor een ziekenhuis, dat zowel aan de informatie-eisen van de patiënt, de bezoeker als ook de medewerkers tegemoetkomt? Dat was de vraag die het Radboudumc ons stelde. In dit academische ziekenhuis in Nijmegen werken ruim 11.000 medewerkers en het heeft 1065 bedden.

Een in het oog springend onderdeel van onze oplossing is de digitale variant van de ontvangstbalie in het ziekenhuis van het Radboudumc. De vraag'Waar kunnen wij u mee helpen?staat er letterlijk centraal. Vanuit die gedachte is het hele digitale platform verder ingericht

De oplossing

1 online centraal platform voor het Radboudumc als digitale ontvangstbalie. We ontwikkelden een website, een intranet, doorlink naar patiënten portaal inclusief webshop en koppelingen met backend systemen. Belangrijk uitgangspunt was dat Radboudumc graag vanuit één omgeving alle content wil kunnen beheren. We hebben hiervoor het Kentico CMS ingezet. De webredactie kan heel flexibel ‘bouwen’ aan de website. Natuurlijk ontwikkelen we nog steeds door, een digitale omgeving is nooit áf’.

Het bijzondere van dit project is dat het iedereen binnen de organisatie raakt. Honderden afdelingen en organisatieonderdelen van het Radboudumc zijn betrokken, en allemaal hadden ze hun eigen wensen. De kunst was om een platform te ontwikkelen dat aan al deze wensen tegemoet kon komen. Daarvoor hebben we nu een goede basis gelegd.

Bruno van de Laar, Senior Adviseur RaboudUMC Online

Het resultaat

Uit onze testen blijkt dat de performance, en daarmee de laadtijd van pagina's, veel sneller is dan die van vergelijkbare sites die niet met Kentico MVC zijn gebouwd. Zeker nu steeds meer mensen de website via mobile devices bezoeken wordt dat steeds belangrijker. Het intranet bereikt nu dagelijks 75% van alle werknemers (15.000 unieke bezoekers). Elke dag zijn er ruim 9000 zoekopdrachten, zowel op desktop als mobiel.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!