Docenten Visio maken en delen lesmodules online

Visio is een advies- en revalidatiecentrum voor mensen met een (visuele) beperking. Naast begeleiding, revalidatie en wonen biedt Visio ook onderwijs. Voor hun leerlingen met een visuele beperking willen zij de best mogelijke begeleiding bieden, om een zo groot mogelijke mate van zelfstandigheid voor de toekomst te ontwikkelen. Deze leerlingen zijn gebaat bij duidelijk, eenduidig lesmateriaal en docenten willen hun materiaal makkelijk kunnen delen. ‘Het Praktijkplein’ is de applicatie die de oplossing bood.
 

 

Eén oplossing, voor iedereen werkbaar

Door de verschillende niveaus en individuele beperkingen van de leerlingen, bleken de standaard uitgeprinte leskaarten niet langer werkbaar. De vele aanpassingen leidden tot wildgroei en heel veel varianten, vanuit didactisch perspectief allesbehalve ideaal. Visio heeft vijf locaties door heel Nederland. Doordat het materiaal nu steeds werd aangepast voor de verschillende locaties en niveaus, was de hier juist zo gewenste eenheid van het ontwerp ver te zoeken.
 
 

De wensen in kaart brengen

Ingegeven door een lange, vruchtbare samenwerking besloot Koninklijke Visio de opdracht voor het bedenken van een oplossing bij ons neer te leggen. De wens om het lesmateriaal makkelijk te kunnen differentiëren met behoud van een eenduidige kwaliteit was een belangrijke opgave naast de deelbaarheid van het materiaal.  Dit resulteerde in de applicatie ‘Praktijkplein’ een kwalitatief hoogstaand product, handig inspelend op de wensen van leraar en leerling.


Flexibel lesgeven

De grote kracht van de web-app is dat docenten het lesmateriaal voor iedere leerling individueel kunnen aanpassen. Zowel qua niveau als de mate van de beperking. Afhankelijk van bijvoorbeeld hoe goed de leerling kan zien, kan de lettergrootte worden aangepast en zorgt de applicatie automatisch voor een goede vormgeving over verschillende pagina’s. Verder kunnen docenten:

  • hun lesmodules centraal opslaan, printen en delen met de andere Visio scholen

  • in elke stap in elke lesmodule teksten (uitleg) wijzigen

  • locatie-gebonden beeldmateriaal toevoegen om extra duidelijkheid te creëren

 
Zowel leraar als leerling is enorm gebaat bij de mogelijkheid lesmateriaal op maat te kunnen maken. TrueLime is trots daar een bijdrage aan te hebben mogen leveren.
 

"Enorm handig is dat onze docenten met Praktijkplein lesmateriaal op allerlei manieren kunnen aanpassen en op maat maken voor de leerlingen. Daarmee maken onze docenten snel en eenvoudig overzichtelijk en op maat gemaakt lesmateriaal. Zo kunnen onze leerlingen hun kennis en vaardigheden vergroten, op uiteenlopende gebieden, op verschillende niveaus en op een leuke manier!" 

 

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!