logo

Een nieuwe, moderne website voor Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het resultaat

Facts

Er is een nieuwe, moderne website gerealiseerd in het open source CMS Umbraco.

Betere SEO resultaten.

Focus op toegankelijkheid en gebruiksgemak.

logo-wilhelmina-ziekenhuis-assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen behoort tot één van de vijftien best presterende ziekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis is gevestigd in de Drentse hoofdstad, en staat al meer dan 110 jaar voor veilige en vertrouwde zorg. Het doel van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit doen ze door de best mogelijke zorg op de juiste plek te leveren.  

De vraag

Voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen lag de uitdaging in de modernisering van hun online aanwezigheid. Ze wilden graag een eigentijdse website die niet alleen voldeed aan de huidige normen, maar ook een naadloze integratie mogelijk maakte van een sub-site met specifieke functionaliteiten. Na een uitgebreide leveranciersselectie werd TrueLime gekozen als partner om dit plan te realiseren.

De oplossing

De oude website van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen was verouderd, waardoor we een nieuwe website in Umbraco hebben ontwikkeld. Tijdens de realisatie van de nieuwe website hebben we rekening gehouden met SEO, digitale toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en prestatieoptimalisatie. Daarnaast hebben we ook nieuwe features toegevoegd aan de website.

Nieuwe features zijn onder andere real-time zoeken en filtering op basis van facetten en alfabetische volgorde.  Bij het real-time zoeken ziet een bezoeker al tijdens het typen de zoekresultaten. En wanneer je als redacteur content toevoegt of aanpast, wordt direct de zoekindex bijgewerkt. Dat betekent dat de up-to-date content doorzocht wordt en dus direct gevonden kan worden. Verder is aan de zoekresultaten de mogelijkheid toegevoegd om de resultaten te verfijnen op basis van gekoppelde taxonomie termen. Daarnaast is er alfabetische sortering toegevoegd.

Een nieuwe, moderne website waarbij SEO, digitale toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en prestatieoptimalisatie centraal staan. Door de lancering van de nieuwe website hebben we een geheel nieuwe online-ervaring gecreëerd.

Het resultaat

Voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben we met de lancering van hun nieuwe website een geheel nieuwe online-ervaring gecreëerd. De website straalt niet alleen professionaliteit uit, maar is ook volledig in de huisstijl van WZA - mede dankzij een zorgvuldig samengestelde set van standaardcomponenten. Onze focus lag op toegankelijkheid en gebruiksgemak. Dit resulteerde in gestroomlijnde templatepagina's die zowel de nodige informatie verstrekken, als een intuïtieve en consistente gebruikerservaring bieden.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!