logo

Een nieuwe website voor kennisplein zorgvoorbeter.nl

Het resultaat

Facts

160.000 bezoekers per maand

550.000 paginaweergaven per maand

30.000 downloads per maand

logo-zvb_rgb

Vilans is dé kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Ze combineert ervaringen met kennis uit onderzoek, en maken daar praktische kennisproducten van die je meteen kunt gebruiken. Zo maakt die nieuwe kennis de zorg nog beter, en kunnen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben leven zoals zij dat willen. Zorg voor Beter is één van de grote kennispleinen van Vilans, waar (aankomende) verpleegkundigen en verzorgenden informatie kunnen vinden over de langdurige ouderenzorg en zorg voor chronisch zieken. Zorg voor Beter is een initiatief van Vilans, ZonMw, ActiZ, V&VN en Zorgthuisnl. Vilans beheert de website.

De vraag

Voordat we dieper ingaan op het nieuwe platform, blikken we eerst terug naar hoe het allemaal begon. De oude website van zorgvoorbeter.nl was gedateerd en minder gebruiksvriendelijk geworden door de grote hoeveelheid informatie die in de loop der jaren was toegevoegd aan de website. Hierdoor mistte de website structuur en overzicht. Het was tijd voor een frisse start, te realiseren via het nieuwe Online Dienstverleningsplatform. Daarover zo meteen meer!

De oplossing

De medewerkers van Vilans en TrueLime hebben in teamverband gewerkt aan de nieuwe zorgvoorbeter.nl website. Via gebruikersonderzoeken en door de informatie kritisch tegen het licht te houden, samen met de themaeigenaren, is de informatie opgeschoond, geactualiseerd en opnieuw gestructureerd. Dit was een van de belangrijkste doelstellingen. Alle 24 thema’s van Zorg voor Beter zijn opnieuw ingedeeld en ieder (deel)onderwerp is zoveel mogelijk voorzien van bijpassende tips en tools om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook vind je prominent op de homepage een zoekbalk. Dit zorgt ervoor dat bezoekers direct en gericht aan de slag kunnen met hun vragen. Op de homepage staat eveneens al wat recent en uitgelicht nieuws en verhalen uit de . En voor bezoekers die liever via een menustructuur hun weg zoeken, is er nog steeds een navigatiebalk bovenaan de website. Dit alles is in een nieuwe, eigentijdse look & feel gestoken. Inclusief een nieuw logo én kleurstellingen.

We zijn trots op de vernieuwde versie van Zorg voor Beter. Het resultaat? Een eigentijdse en overzichtelijke website, die onze kennisfunctie versterkt.

Wieke Everts, Allround adviseur marketingcommunicatie

Het resultaat

Het nieuwe zorgvoorbeter.nl is een waardevolle bron van kennis en ondersteuning voor zorgprofessionals in de langdurige zorg. Met praktische tips, verhalen en hulpmiddelen helpt dit platform hen om hun werk beter te kunnen uitvoeren en cliënten optimaal te kunnen helpen. Net als voor de andere Vilans kennispleinen maken we gebruik van het Vilans Online Dienstverlening-platform dat wij eerder ontwikkelden. Hierin werken diverse ‘best of breed’ systemen - o.a. een headless CMS voor content, Digital Asset Management systeem voor afbeeldingen en PDF’s -  samen om content en functionaliteiten naar de kennispleinen te brengen. Het content- en assetbeheer vindt gestructureerd en centraal plaats. Via standaard templates, die consistent worden toegepast over de verschillende websites, wordt content naar één of meer kanalen ontsloten. Dit resulteert in efficiënte contentmanagmentprocessen binnen Vilans, betrouwbare en actuele content. En een herkenbare uitstraling van alle pleinen en websites die zijn gerealiseerd voor Vilans.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!