logo

Een nieuwe website voor MBO Amersfoort

Het resultaat

Facts

Modern en intuïtief CMS 

Beheer van informatie vernuftig georganiseerd met taxonomie

Betere SEO resultaten

Uitgebreide filters op producten en diensten

mbo-amersfoort-corporate-logo

MBO Amersfoort is een innovatieve onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Amersfoort en omgeving. Met ruim 700 medewerkers, docenten en medewerkers van de ondersteunende diensten, zet MBO Amersfoort zich in om het beste onderwijs te verzorgen voor studenten. Ze onderscheiden zich doordat het onderwijs in de daadwerkelijke beroepspraktijk geeft: Onderwijs In Bedrijf. Dit onderwijsconcept heeft de afgelopen jaren aan de basis gestaan van een kwantitatieve en kwalitatieve groei van de organisatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat MBO Amersfoort het onderwijs op unieke wijze een stap dichter bij de arbeidsmarkt heeft gebracht.

De vraag

In het voorjaar van 2022 kwam MBO Amersfoort met de vraag om te helpen bij het ontwikkelen en beheren van een compleet nieuwe website. De huidige website was aan vervanging toe. Ook de veiligheid van de website vanuit de huidige regel- en wetgeving kon niet voldoende meer gegarandeerd worden. Met het oog op deze zaken werd een nieuwe website ontwikkeld.

Het voornaamste doel van de nieuwe website was het inrichten van een opleidingscatalogus die gericht was op efficiënt beheer. Als er wijzigingen zijn, is het fijn als deze wijzigingen in één keer voor alle opleidingen doorgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan de kosten voor een opleiding of de toelatingseisen.

De oplossing

We hebben voor MBO Amersfoort een nieuwe website ontwikkeld die aansluit bij hun nieuwe visuele identiteit. Er is een opleidingscatalogus opgezet, welke aan de voorkant middels een template getoond wordt. Op onder andere het opleidingenoverzicht zit een real-time filtering & search. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijke interface voor het zoeken van de geschikte opleiding voor de websitebezoeker. En door het gebruik van een handig designsysteem en paginablokken kunnen redacteuren en webmasters bij MBO Amersfoort eenvoudig content pagina’s aanmaken en beheren.

We hebben weer een moderne website met een sterke motor onder de motorkap!

Anne-Marie Moons, Projectleider MBO Amersfoort

Het resultaat

We hebben een gebruiksvriendelijk CMS weggezet voor de webmasters en redacteuren van MBO Amersfoort. Het is nu mogelijk om gemakkelijk opleidingen, nieuwsberichten, evenementen en andere contentpagina’s te beheren. Daarnaast hebben we aan de voorkant een website weggezet waarbij studenten makkelijker een opleiding kunnen vinden die bij hun past. Ook is er een studiekeuze-pagina, waardoor een student doorgestuurd wordt naar een aantal opleidingen, aan de hand van zijn of haar voorkeuren.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!