logo

Een vernieuwde corporate website en meer selfservice mogelijkheden op “Mijn FNV”

Het resultaat

Facts

220.000 actieve leden binnen de nieuwe "Mijn FNV" omgeving

Super snelle website met moderne front-end technieken

Bereken-tool om het proces van lid worden te vergemakkelijken 

logo-fnv

De FNV is met bijna 1 miljoen leden een instituut te noemen, dat strijdt voor de belangen van werkend Nederland. Niet alleen onderhandelen ze over bijna 900 cao’s, maar ook leveren ze informatie over werk en inkomen voor elke branche. Een toekomstbestendig digitaal landschap is voor al die informatie en al die leden dus onontbeerlijk. Door de geboden oplossing en onze ruime ervaring met de realisatie van ledenportals sprongen we eruit bij de pitch en mochten we de langere samenwerking aangaan.

De vraag

TrueLime kreeg de opdracht om een nieuwe website te bouwen voor FNV waarbij de leden centraal staan. De website is ontworpen om informatie over Cao's makkelijk te vinden te zijn, omdat deze goed verspreid is over de site. De activiteiten van de FNV worden duidelijk gepresenteerd en zijn goed vindbaar. Het 'lid worden-proces' is verbeterd, zowel voor potentiële leden als voor de FNV zelf. De informatie is op de juiste plek geplaatst, zodat deze direct opvraagbaar is. Er is een intensieve samenwerking geweest tussen TrueLime en FNV gedurende twee jaar. Dit leidde tot regelmatige scrumsessies en tweewekelijkse demo's na sprintsessies, die het team van FNV in staat stelden om de ontwikkelde functionaliteiten te volgen. Dit resulteerde in een gedegen corporate website en een up-to-date digitaal ledenplatform "Mijn FNV".

De oplossing

Om het proces van lid worden te vergemakkelijken en aantrekkelijker te maken, ontwikkelden wij de bereken-tool. Hierbij wordt met slechts een paar klikken duidelijk wat de contributie bedraagt, afhankelijk van jouw branche en beroep. Een duidelijk stappenformulier volgt als je lid wil worden. Geen overbodige in te vullen velden of validaties, maar meteen resultaat. Om de gegevens van het nieuwe lid direct inzichtelijk te maken voor de FNV worden deze automatisch via de FNV ‘Enterprise Service Bus’ in het nieuwe Microsoft Dynamics CRM verwerkt.

Ook na de livegang van de website bleven we doorontwikkelen en werd er nog een aantal op de doelgroep afgestemde functionaliteiten opgeleverd:

  • Een afspraakplanner voor niet-leden: deze kunnen online een afspraak plannen met een FNV-consulent
  • Het inplannen van een afspraak op locatie bij belastingaangifte: voor leden
  • Cao’s per sector (de sector & cao worden automatisch gematcht via een koppeling in het CRM)
  • Een sectoren- & nieuwsoverzicht

De mensen van TrueLime zijn zeer bereidwillig en passen goed bij de werkwijze van FNV.
Hun flexibele instelling zorgt voor een prettige samenwerking.

Yno Papen, Product-Owner 

Het resultaat

Naast een overzichtelijke informatieve site kunnen de (potentiële) leden van FNV nu simpel en doeltreffend hun zaken zelf regelen in 'Mijn FNV', en die gegevens zijn weer inzichtelijk en makkelijk op te roepen voor de medewerkers van FNV. Meer klantbinding en betere efficiency was het gehoopte en behaalde resultaat.  

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!