logo

Een wereld vol mogelijkheden in een intelligente website

Het resultaat

Facts

Vele malen interactiever dan de oude website

Substantiële groei aan bezoekers

Top 5-positie in Google en een hogere doorklikratio.

Clicks, doorclicks en aantal zoekresultaten verhoogd met 300%

Click through rate verhoogd met 25%

deltion

Het Deltion College (ROC) is er voor iedereen. Of je nu jong of oud bent. Of je nu een eigen bedrijf hebt, of net klaar bent met het vmbo. Deltion werkt dagelijks vol enthousiasme aan de opleidingen van onze studenten. Iedereen kan een opleiding volgen. Op de manier die bij je past.

Je vindt Deltion in Zwolle. Als partner leveren ze een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de regio. Ze hebben de faciliteiten en maatschappelijke blik die zorgen dat studenten en medewerkers zich zo succesvol mogelijk ontwikkelen. In hun beroep, de maatschappij en hun privélevens.

De vraag

Het Deltion College, een ROC in Zwolle met 19.000 studenten en ruim 225 opleidingen, is al geruime tijd klant van TrueLime. Een aantal jaar geleden mochten we samen met hen een digitaal platform bouwen dat studenten maximaal faciliteert in hun studiekeuze. Met als doelgroep jongeren, maar ook het volwassenonderwijs diende een prominente plaats te krijgen op deze nieuwe site.

Inmiddels staat deze nieuwe website al weer even live. Maar, een website blijft altijd in ontwikkeling. Het Deltion College heeft middels een Europese aanbesteding ons de opdracht gegund om ook de komende jaren het websitebeheer, onderhoud en de doorontwikkeling te verrichten. We zijn trots op onze langdurige en fijne samenwerking.

De oplossing

In een hechte samenwerking met het Deltion Team, DotControl Creative Agency (ontwerp), en TrueLime (bouw en implementatie) is gezamenlijk gewerkt aan een volledig nieuw platform: een frisse, snelle, en mobile-first website die op elk device een optimale gebruikerservaring biedt.

Een belangrijk onderdeel in dit project was de migratie van grote hoeveelheden informatie en data vanuit de oude website. En we hebben de gebruikservaring aanzienlijk verbeterd door vanuit verschillende customer journeys het zoek en aanmeldproces te ondersteunen en vergemakkelijken.

We hebben bij dit project Kentico CMS ingezet om ervoor te zorgen dat er gemakkelijk en efficiënt in de backend gewerkt kan worden. Daarnaast hebben we dit CMS geïntegreerd met andere systemen op basis van open standaarden.

De samenwerking met TrueLime is een absoluut succes. Samen hebben we een prachtige website gebouwd die precies aan onze wensen voldeed en ons in staat stelde ons online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen.

Klaas Poelarends, Website Manager & Projectmanager CRM  

Het resultaat

Door de nieuwe website kregen het aantal bezoekers als de commitment een enorme positieve boost. En ook het aantal aanmeldingen is sinds de lancering van de nieuwe website van het Deltion College enorm toegenomen.

Tot slot hebben we ook veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de SEO-techniek voor Deltion College, wat meteen zichtbaar was in de Google Analytics statistieken. Vergeleken met het jaar voorafgaand aan de live-gang was er binnen afzienbare tijd een toename van 55% met nieuw verkeer te zien: van 60.000 naar bijna 95.000 bezoekers. Ook het percentage terugkerende bezoekers lag aanzienlijk hoger, en groeide met 39%

Content kan veel makkelijker up to date gehouden worden door het naar één platform brengen van verschillende tools en applicaties. Een ander belangrijk resultaat was een significante verbetering van de snelheid. Het nieuwe Deltion.nl is razendsnel en gebouwd met moderne front-end technieken.

Wil je meer info en alle ins en outs van deze case horen? Mail dan met Dave Beisman

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!