logo

Onze samenwerking met Vilans

Het resultaat

Facts

Een nieuwe website voor de Vilans Hulpmiddelenwijzer

Een nieuwe website voor kennisplein Zorg voor Beter

Een effectief protocollenportaal voor Vilans

vilans-logo

Vilans is dé kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Het doel van Vilans is zorgmedewerkers te voorzien van de juiste kennis op het juiste moment. Deze kennis ontwikkelen ze op maat voor zorgprofessionals. Dat gebeurt op basis van onder meer doorlopend onderzoek naar alle ins en outs binnen de zorgwereld. Daarnaast ontwikkelt Vilans al 25 jaar zorgprotocollen voor en mét zorgprofessionals. Deze protocollen leggen uit hoe een zorgprofessional bepaalde zorgtaken moet verrichten.

De vraag

De kennis die Vilans ontwikkelt wordt voor een groot deel verspreid via 5 grote kennispleinen en andere websites. Het landschap voor contentmanagement en online diensten van Vilans was in de loop der jaren complex geworden. Voor bijna elke website of platform werd een nieuwe oplossing opgezet. Er was een grote diversiteit in uitstraling, leveranciers en technologieën. Dit zorgde voor slechtere onderhoudbaarheid en beheersbaarheid. Maar ook voor hogere kosten, dan wanneer gebruik gemaakt zou worden van gedeelde technologieën. Om deze situatie te verbeteren wilde Vilans een nieuwe Online architectuur ontwikkelen, waar alle websites gebruik van zouden maken. Die architectuur zou gaan bestaan uit een combinatie van losse services en softwarepakketten, die elk specifieke functionaliteit leveren voor de websites. Deze services en pakketten worden met elkaar verbonden via een koppelvlak (API Gateway).

Na een uitgebreid aanbestedingstraject werd TrueLime gekozen als partner om dit plan te realiseren. Eveneens aan ons de vraag om alle pleinen en sites te migreren naar de nieuwe architectuur. Kort gezegd was het doel: één centraal platform dat het mogelijk maakt om eenduidig en eenvoudig content te kunnen ontsluiten naar verschillende kanalen. Denk aan kennispleinen, campagnewebsites en andere soorten sites. Binnen het programma werd ook aandacht besteed aan de organisatorische veranderingen (in de breedste zin van het woord) die hierbij hoorden.

De oplossing

In de architectuur staat Kontent.ai, een headless CMS, centraal. Daarin beheert Vilans centraal en gestructureerd de content voor alle sites. Een contentitem, of delen daarvan, worden gepubliceerd op één of meerdere kanalen. Via een gedegen opgezette taxonomie gebeurt dat grotendeels automatisch. Daarnaast zijn er specifieke toepassingen voor het plaatsen van interactieve quizzen (Riddle), automatische gegenereerde contentaanbevelingen (“Misschien vindt u dit ook interessant”, via BlueConic) en nieuwsbrieven (Spotler). Alle digitale assets, denk aan afbeeldingen en downloads op de site en een interne beeldbank, worden centraal beheerd in Cloudinary, een Digital Asset Management Systeem. Door het toepassen van personalisatie kunnen de verschillende doelgroepen optimaal bediend worden.Er is een grote set standaard templates, dat zorgt zowel een uniforme uitstraling, met toch enige vorm van flexibiliteit. En daarnaast voor efficiency, want de templates en de bijbehorende architectuur voldoen aan de actuele eisen rondom security, toegankelijkheid en SEO. Dit resulteert in efficiënte contentmanagmentprocessen binnen Vilans en betrouwbare en actuele content.

De samenwerking met TrueLime is een goede match met onze Vilans-cultuur. Onze gezamenlijke inzet voor een fijne samenwerking komt tot uiting in constructieve overlegmomenten. TrueLime heeft de juiste expertise in huis en levert goede kwaliteit bij de oplevering van projecten. Een erg fijne samenwerking dus!

Cécile Peerbooms, Directeur Bedrijfsvoering

Het resultaat

Het resultaat? Een architectuur die bijdraagt in efficiënte ontsluiting van content, waarbij actualiteit en betrouwbaarheid over de kennispleinen heen veel beter gegarandeerd kan worden.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!