De vraag

Het gezamenlijke doel: één omgeving ontwikkelen waar patiënten, bezoekers, professionals en medewerkers in de gezondheidszorg directer en efficiënter informatie kunnen vinden.


De aanpak

TrueLime werkte aan dit project samen met een design-team van Fabrique (design en interactie-ontwerp), de afdeling Informatie Management en een team van het Radboudumc. "Het projectteam voerde het werk uit volgens de scrum-methode," voegt Bruno van de Laar van het Radboudumc toe. "Deze methode hebben we binnen het Radboudumc nog niet eerder gebruikt, maar we hebben met het team laten zien dat deze manier van werken zijn vruchten afwerpt en dat we mooie resultaten kunnen leveren. Er was sprake van open communicatie, wat het resultaat ten goede kwam."


De oplossing

Een belangrijk onderdeel van die basis is de homepage van de nieuwe website van het Radboudumc. De nieuwe homepage is de digitale variant van de ontvangstbalie in het ziekenhuis. De vraag 'Waar kunnen wij u mee helpen?' staat er letterlijk centraal.

Daarnaast kunnen de pagina's waarop bezoekers informatie te zien krijgen door de web redactie van het Radboudumc flexibel worden samengesteld met content blokken zoals afdelingspagina's die verwijzen naar het team (medewerkers op de afdeling), behandelingen en contactinformatie. Door de strakke templates waarin de web redactie content invoert, wordt de content 'automatisch' gestructureerd en in het juiste design getoond op de live-site.

Het resultaat

Uit onze testen blijkt nu al dat de performance, en daarmee de laadtijd van pagina's, veel sneller is dan die van vergelijkbare sites die niet met Kentico MVC zijn gebouwd. Zeker nu steeds meer mensen de website via mobile devices bezoeken wordt dat steeds belangrijker.

"Het bijzondere van dit project is dat het iedereen binnen de organisatie raakt. Honderden afdelingen en organisatieonderdelen zijn betrokken, en allemaal hadden ze hun eigen wensen. De kunst was om een platform te ontwikkelen dat aan al deze wensen tegemoet kon komen. Daarvoor hebben we nu een goede basis gelegd," aldus Bruno van de Laar

Op zoek naar een oplossing specifiek voor de Zorg?

Bekijk hier onze andere cases
lees meer