Sociaal ondernemen

Wij werken graag samen met mensen en organisaties die iets willen bijdragen aan mens en maatschappij.

Digitaal voor elkaar!

Binnen TrueLime vinden we het belangrijk om sociaal te ondernemen en maatschappelijk impact te maken, met als doel de wereld een beetje beter te maken. Denk aan mensen helpen met een achterstand op de arbeidsmarkt, elektrisch rijden stimuleren, donaties aan goede doelen, sponsoring en de handen uit de mouwen steken voor een betere maatschappij!

Een greep uit onze activiteiten:

When the eagle learns to fly

'When the Eagle learns to fly' is een organisatie die zich inzet om kwetsbare individuen te ondersteunen bij het creëren van een betekenisvol leven.

De stichting biedt zowel individuele als groepsbegeleiding in verschillende situaties, zoals:

  • Het overwinnen van verslavingen
  • Het re-integreren na detentie
  • Het bestrijden van eenzaamheid en sociale isolatie
  • Het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt

Onze Developers helpen deze stichting bij het bouwen van een nieuwe website, zodat we anderen kunnen helpen om hun vleugels uit te slaan en een positieve wending aan hun leven te geven!

Petje af

Petje af laat nieuwsgierige kids (10-14 jaar) de wereld ontdekken. Het praktijkgerichte programma biedt extra kansen aan kinderen die dat nodig hebben. Rolmodellen en diverse vakgebieden komen aan bod tijdens 30 bijeenkomsten per jaar. Kids ontwikkelen nieuwe vaardigheden, ontdekken hun passies en vullen hun rugzak met waardevolle ervaringen op weg naar een kansrijke toekomst.

Onze collega's organiseerden een geweldige middag voor kinderen om hen kennis te laten maken met het beroep developer. Met een heerlijke lunch werden ze ontvangen en vervolgens namen ze deel aan een inspirerende Lego Serious Play workshop, waarin hun fantasie en creativiteit werden gestimuleerd. Daarna leerden ze programmeren door een Sphero mini robot/balletje te programmeren en een doolhofparcours af te leggen. Op deze manier dragen wij bij aan de doelstellingen van Petje af!

Doegoods

Wij kopen jaarlijks onze kerstpakketten in bij Doegoods. Zij bieden kansen aan medewerkers die het zonder steuntje in de rug (nog) niet redden op de arbeidsmarkt.

Studiezalen

Wij geven workshops binnen het Maatschappelijke Diensttijd-traject van Stichting Studiezalen. Zo ontdekken studenten hun talenten en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. Met de verkregen inzichten kunnen ze gericht op zoek gaan naar een baan die perfect bij hen past. Een avontuurlijke reis naar een toekomst vol mogelijkheden en succes!

Betrokken Ondernemers Breda

We werken samen met Betrokken Ondernemers Breda om lokaal impact te maken.

Jaarlijks doen we mee met "Ondernemers Maken Vuile Handen Dag". We hebben bijvoorbeeld bij verschillende sportverenigingen diverse werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het verven van dug-outs, het schoonmaken van billboards en terreinen en het schoonmaken van de Bredase Singel.

Samen met een gemeenschappelijk doel: 

Maatschappelijk impact maken door je handen uit de mouwen te steken!

Sponsoring

We hebben de afgelopen jaren diverse klanten en collega's gesponsord bij evenementen waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar verschillende ziektes en aandoeningen. Denk aan het sponsoren van IKNL en PZNL voor deelname aan de Roparun, het Deltion College voor de Tour du ALS en VTOI-NVTK voor de ColSensation.

Neem vrijblijvend contact op

* Verplicht veld