Persoonlijke ontwikkeling op het werk

21-08-2023

Bij TrueLime hebben we veel aandacht voor de (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers. Onszelf uitdagen in het werk, en onze kennis en kwaliteiten vergroten. In dit artikel nemen we je mee in het belang van persoonlijke ontwikkeling en hoe wij onze medewerkers daarbij helpen met ons eigen opleidingsprogramma.

Waarom persoonlijke ontwikkeling op het werk belangrijk is

Er zijn verschillende redenen waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is.

Je leert jezelf beter kennen

Door introspectie en te reflecteren, krijg je inzicht in je talenten en je sterke en zwakke punten. Hierdoor kun je veel betere beslissingen maken. Onder andere over werk dat wel of niet bij je past.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Doordat je aan je vaardigheden werkt, en je je kennis vergroot, word je beter in je werk én boek je vooruitgang in het bereiken van je doelen. Dit zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groeit. En een gezonde dosis zelfvertrouwen kan nooit kwaad!

Je werkmotivatie groeit

Je verdiept en ontwikkelt je in taken die je interessant vindt. Logisch dat dan ook je werkmotivatie groeit! Het maakt je werk leuker. Iets wat wij belangrijk vinden. Plezier hebben in het werk staat bij ons namelijk voorop. We geloven dat werken met passie en blijdschap niet alleen goed is voor jou, maar eveneens voor de mensen om je heen. Werkgeluk wordt het genoemd. We hebben er zelfs een artikel aan gewijd. Dat artikel lees je hier terug.

Je veerkracht neemt toe

Door te leren van zaken die (nog) niet goed gaan en vergissingen om te buigen naar waardevolle lessen, leer je om te gaan met tegenslagen. En aan deze tegenslagen leer je weer een positieve draai te geven. Zo leer je te volharden om je doelen te bereiken.

Je hebt focus

Je bent gefocust op het behalen van je doelen. Dat geeft energie. Het zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf en je werkzaamheden haalt. Dankzij deze instelling zal je betere werkresultaten leveren. Dit komt omdat je gefocust bent op het behalen van je doelen.

Je verhoogt je kans op succes in je loopbaan

Werkgevers worden blij van medewerkers die het initiatief nemen om zichzelf te verbeteren en willen leren. Door te investeren in je eigen groei, creëer je nieuwe mogelijkheden op je werk en kun je je ambities waarmaken.

Je geeft je relaties een boost

Persoonlijke ontwikkeling gaat vaak over het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Denk aan luistervaardigheden, non-verbale communicatie en assertiviteit. Door effectievere communicatie zullen je relaties verdiepen en conflicten minder snel hoog oplopen.

Persoonlijke ontwikkeling bij TrueLime

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben hiervoor zelfs een speciaal programma opgesteld. Met ons Develop Yourself programma stimuleren en faciliteren wij (persoonlijke) ontwikkeling.

Iedere medewerker krijgt jaarlijks een persoonlijk studiebudget. Je hebt hierin zelf de vrijheid om te bepalen waar je dat aan besteedt. Denk aan een opleiding, deelname aan een event, lidmaatschap bij een vakinhoudelijk forum, aanschaf van een boek of het maken van een assessment waarmee je meer inzicht krijgt in je persoonlijkheid en voorkeursgedrag. Dat laatste geeft je weer inzicht in hoe je je verder kunt ontwikkelen. Daarnaast heb je studieverlofuren die je kunt inzetten voor studie onder werktijd.

Aan het begin van het jaar stel je een ontwikkelplan op in overleg met je Operational Lead. Hierin staan de doelen die je wilt bereiken met betrekking tot je vakinhoudelijke kennis, en de vaardigheden (soft skills) die je wilt (door)ontwikkelen. Grotere doelen worden opgedeeld in kwartaaldoelen. Deze werk je uit in een stappenplan. Voor je vakinhoudelijke kennis voor je gesprekken met de Architect van je team. Hij denkt met je mee over het bereiken van je doelen. En voor de soft skills voer je gesprekken met Regina, onze HR-adviseur. Zij coacht je op het groeien in de vaardigheden die je voor jezelf hebt gesteld.

Extra ontwikkelen met New Heroes

Jezelf ontwikkelen is dus een belangrijk thema binnen onze organisatie. Naast ons Develop Yourself programma, krijg je toegang tot onze online learning tool New Heroes. Hier vind je een scala aan aanbod van vaardigheidstrainingen. En het mooie is: je kunt hier ongelimiteerd gebruik van maken.

Jezelf ontwikkelen bij TrueLime

Wil jij graag werken bij een organisatie die persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt? En wil je bijdragen aan een betere maatschappij door middel van het bedenken, creëren en verbeteren van digitale oplossingen? Dan zijn we een perfecte match! Bekijk nu onze openstaande vacatures, en wie weet tot snel. 😉

Bekijk onze vacatures

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!