De vraag

BDO is een internationaal opererende accountantsorganisatie, en is qua omvang de vijfde accountants- en adviesorganisatie ter wereld na Deloitte, PwC, KPMG en EY. Voor een organisatie van dit formaat is het natuurlijk belangrijk dat de verschillende kantoren zich als één organisatie naar de buitenwereld presenteren, zodat de 'global presence' van BDO verder wordt onderstreept. Een logisch gevolg om dit te kunnen ondersteunen en versterken was de ontwikkeling van een generiek website-format, dat gebruikt kan worden door alle individuele kantoren wereldwijd.


De aanpak

De ontwikkeling en implementatie van alle nieuwe BDO-websites is een groot, internationaal verandertraject. Het is dan ook belangrijk om constant -en wereldwijd- support te leveren. Daarom zijn er gezamenlijke, gespecialiseerde teams van BDO en TrueLime-medewerkers, die zich bezig houden met development, hosting, global ICT support en roll-out. Een communicatieteam van het BDO-hoofdkantoor verzorgt daarnaast de interne communicatie naar alle partners.


De oplossing

Gebaseerd op de bestaande, Amerikaanse BDO-website ontwikkelden we een universeel, responsive website-template met een standaard (navigatie)structuur, bijzonder veel standaard functionaliteiten (waaronder nieuws, een event-kalender en medewerkersprofielen), een uitgebreide taxonomie en de mogelijkheid voor het eenvoudig toekennen van tags in het CMS om relevante content (bijvoorbeeld events, artikelen in de kennisbank en sprekers/medewerkers) te koppelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om content te plaatsen en te delen in de speciale kennisbank. De centrale marketingafdeling levert om dit te ondersteunen standaard corporate, Engelstalige content en een beeldbank met ruim 300 afbeeldingen. Alle BDO-partners en -kantoren kunnen op hun beurt afbeeldingen en andere relevante content toevoegen, én rechten instellen om deze alleen lokaal of juist internationaal beschikbaar te stellen.

Het resultaat

Alle BDO-partners wereldwijd krijgen een nieuwe website, gebouwd in Kentico CMS en gehost in Microsoft Azure. TrueLime ontwikkelt samen met BDO International Ltd. de nieuwe website-template. Dankzij het Content Delivery Network en hosting via Microsoft Azure, kunnen BDO-partners vanuit elke locatie stylesheets, afbeeldingen en content hergebruiken en uitwisselen, terwijl de snelheid van de websites optimaal blijft. Zo werken we samen met BDO aan één online uitstraling en consistentie van onderliggende web-functionaliteiten voor al hun partners: ruim 1300 BDO-kantoren in meer dan 160 landen.

Sinds september 2015 staat de vernieuwde website van BDO International Ltd. live op BDO.com. Dankzij het universele website-template en Cloud hosting via Microsoft Azure kan elke website binnen 1 dag worden geïmplementeerd. Afhankelijk van de omvang en complexiteit werkt een BDO-partner daarna nog 1 tot 3 maanden aan het vertalen van de content en het aanvullen met lokale content.

Meer informatie? We nemen graag contact met je op!

LimeScape.Form.MandatoryFields
Bij het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens door deze website, zoals aangegeven in ons privacybeleid. *