BDO Global: één generieke website -inclusief content management systeem- voor 1300 kantoren in 160 landen

Als internationaal opererende accountantsorganisatie staat BDO wereldwijd op de vijfde plek na onder andere Deloitte en KPMG. Natuurlijk wil BDO zich digitaal als één organisatie naar de buitenwereld profileren. Dat onderstreept de 'global presence' van BDO. Onze opdracht was dan ook om aan die wens invulling te geven. 

Uniforme web-bouwstenen voor BDO

Op basis van de BDO-website hebben we eerst responsive website-templates ontwikkeld met een standaard (navigatie)structuur. Uiteraard hebben we ook templates gemaakt voor standaard functionaliteiten zoals nieuws, een event-kalender, medewerkersprofielen, meertaligheid e.d. Met al deze bouwstenen zijn kantoren in staat hun eigen websites in te richten, met volledig behoud van de BDO-merkbeleving en met consistentie in de onderliggende web-functionaliteiten.
 

BDO website
Contentmanagement vanuit het CMS

In het Kentico CMS hebben we slimme oplossingen geïmplementeerd om mondiaal het contentmanagement goed te faciliteren. In het CMS kan een redactie bijvoorbeeld eenvoudig tags toevoegen om relevante content te koppelen. Ook is het CMS-gekoppeld aan een kennisbank. Alle BDO-partners en -kantoren kunnen daar content aan toevoegen en in het CMS de rechten instellen voor het gebruik. De centrale marketingafdeling ondersteunt dit en levert corporate content en de toegang tot de beeldbank met ruim 300 afbeeldingen. Heel veel content – zowel tekst als beeld – is zo vanuit één omgeving direct beschikbaar is voor alle kantoren.

Microsoft Azure

Dankzij het Content Delivery Network en de hosting via Microsoft Azure, kunnen BDO-partners vanuit elke locatie stylesheets, afbeeldingen en content hergebruiken en uitwisselen, terwijl de snelheid van de websites optimaal blijft.

Ondersteuning verandertraject

Dit project was welbeschouwd een groot, internationaal verandertraject. Voor een succesvolle implementatie was een constante, wereldwijde support onontbeerlijk. Een gespecialiseerd, samengesteld team van BDO en TrueLime heeft dit proces begeleid en ondersteund met de development op aanvullende wensen, hosting en global ICTsupport.

“Elke website kon binnen een dag worden geïmplementeerd. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de website werkt een BDO-partner daarna nog 1 tot 3 maanden de eigen lokale versie.”

 

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!