Onderwijsportaal

Bij TrueLime hebben we jarenlange ervaring in het maken van onderwijsportalen. Zo hebben we onder andere voor ROC van Amsterdam, Deltion College, MBO Amersfoort, Hogeschool Windesheim en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) onderwijsportalen mogen realiseren. We creëren onderwijsportalen die naadloos aansluiten bij elke stap van de ‘Student Journey’: van de eerste interesse tot aan de definitieve inschrijving.

Waarom een onderwijsportaal van TrueLime?

In een wereld waar onderwijs voortdurend evolueert, is het cruciaal om een website te hebben die niet alleen meebeweegt met de laatste trends, maar ook effectief de juiste studenten aantrekt en betrekt. Bij TrueLime hebben we uitgebreide ervaring in de onderwijsmarkt, met succesvolle projecten voor onderwijsinstellingen zoals het Deltion College, ROC van Amsterdam, MBO Amersfoort, Hogeschool Windesheim en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

De student journey

Een website voor het onderwijs speelt een cruciale rol als één van de belangrijkste kanalen om toekomstige studenten te bereiken en te betrekken. De kunst zit hem in het aantrekken van de juiste studenten en dat je helpt de student de juiste studiekeuze te laten maken. Of het nu gaat om jongeren die op zoek zijn naar hun eerste studie, volwassenen die zich willen bijscholen of bedrijven die een samenwerking zoeken. Je website moet aansluiten bij hun specifieke behoeften en interesses. Dit doe je door relevante informatie te bieden die aansluit op elke stap van de Student Journey. Op deze manier kan de student een zo goed mogelijk keuze maken.

Speel in op ontwikkelingen

De onderwijsmarkt verandert snel. Daarom is het van essentieel belang dat je website snel kan meebewegen met deze ontwikkelingen. Creëer een flexibele website die snel aangepast kan worden aan veranderende behoeften en trends. Je blijft hierdoor relevant doordat je je aanpast aan de steeds veranderende behoeften van potentiële studenten. Een goed voorbeeld hiervan is de STAP-subsidie. Zo hebben we met onder andere Hogeschool Windesheim en het Deltion College snel ingespeeld op de ontwikkelingen rondom het STAP-budget. Dit heeft voor een flink aantal extra aanmeldingen gezorgd van volwassenen. Inmiddels is het STAP-budget afgeschaft, maar het flexibel opzetten van dit soort oplossingen heeft ons in staat gesteld om hier snel op in te spelen.

Modulair onderwijs

Modulair onderwijs biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte leertrajecten te creëren die aansluiten bij de individuele behoeften en interesses van studenten. Het is belangrijk om een website voor het onderwijs zo in te richten dat je de komende jaren mee kunt bewegen met deze trend. Indien gewenst, besteden we hier in de (content)architectuur aandacht aan. Daarbij houden we hier tijdens de configuratie en inrichting van het CMS rekening mee. Voor onderwijsinstellingen werken we voornamelijk met de CMS'en Kentico en Umbraco.

A.I. in het onderwijs

Daarnaast biedt A.I. een grote meerwaarde in het onderwijs. Wij zien veel potentie in onder andere het zoeken en vinden van content op de website en in het adviseren van studiekeuzes. Met behulp van A.I. kunnen we de zoekfunctionaliteit op de website verbeteren, zodat gebruikers, in dit geval (potentiële) studenten, gemakkelijker relevante informatie kunnen vinden. Door natuurlijke taalverwerkingstechnieken toe te passen, begrijpt A.I. wat gebruikers bedoelen, zelfs als ze niet de juiste zoekwoorden gebruiken. Bovendien kan A.I. op basis van eerdere zoekopdrachten en gebruikersgedrag aanbevelingen doen.

Verder biedt de inzet van A.I. de mogelijkheid om het proces van de studiekeuze te verbeteren. Met A.I. kunnen we studenten ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze. We kunnen de student relevante informatie verstrekken, vragen van studenten beantwoorden en hen begeleiden bij het verkennen van verschillende opleidingen. Door A.I. in te zetten, kunnen we een gepersonaliseerde ervaring bieden en de student ondersteunen tijdens de studiekeuze.

Het inzetten van A.I. biedt ook de redactie een hoop voordelen. Denk aan de inzet van A.I. voor het creëren van introductieteksten, het genereren van metadata voor zoekmachines en het produceren van teksten die geschikt zijn voor sociale media. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We komen graag met je in contact! Tijdens een vrijblijvende, eerste kennismaking kijken we met je mee en komen we tot een voorstel, passend bij jou en jouw organisatie.