Hét protocollen portaal dat meer tijd vrijmaakt voor de zorg

Efficiënt, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. TrueLime verbetert het werken met protocollen.

Leuk dat u interesse heeft in het protocollen portaal!

Benieuwd welke voordelen het protocollenportaal te bieden heeft voor jouw organisatie? TrueLime heeft een bewezen oplossing voor het beschikbaar stellen van protocollen, die zorgprofessionals kunnen gebruiken tijdens de voorbereiding op hun werk, opleiding en toetsing. Tijdens de ontwikkeling van het portaal stond de eindgebruiker centraal. Eenvoud, gebruikersgemak en betrouwbaarheid waren de belangrijkste voorwaarden. En niet te vergeten: degenen die de protocollen beheren; daarvoor is gemak van het beheersysteem van belang.

Het zorgpersoneel is toe aan verandering

Uit onderzoek en onze ervaringen met klanten als Vilans, Radboudumc en Kenniscentrum Kraamzorg weten we dat er verbeteringen te behalen zijn voor zorgprofessionals in het raadplegen en de publicatie van protocollen. Denk hierbij aan:

 1. Op een smartphone of tablet zijn de protocollen niet makkelijk te lezen.
 2. De doorzoekbaarheid/ vindbaarheid van de protocollen is onvoldoende.
 3. Protocollen zijn lastig leesbaar door de lengte, indeling en manier van schrijven
 4. Het is niet altijd duidelijk of je de meest actuele versie in beeld hebt en wat de verschillen zijn met eerdere versies.
 5. Het is lastig om snel feedback vanuit de doelgroep te verkrijgen en te verwerken in de protocollen.
 6. Het beheren van de protocollen is een tijdrovende klus.

Efficiënter werken = meer tijd voor zorg

Bij de ontwikkeling van het portaal hebben we deze verbeterpunten als vertrekpunt genomen. Of beter nog: we stelden de zorgprofessional zelf centraal! Met als doel dat zorgprofessionals meer tijd hebben voor het allerbelangrijkste: de zorg voor hun cliënten!

Plaats- en tijdonafhankelijk

Zorgprofessionals willen protocollen plaats- en tijdonafhankelijk kunnen raadplegen. Dat betekent dus ook met regelmaat, of zelfs altijd, via een telefoon of tablet. Wanneer je je protocol eerst moet downloaden uit een DMS, en/of alleen maar goed leesbaar is op een beeldscherm, werkt dat verhinderend.
Het protocollenportaal is daarom ‘mobile first’ ontwikkeld, een methode waarbij een prettige weergave op mobiele apparaten voorop staat. Er is veel aandacht geweest voor eenvoud en overzicht. Dat leidde tot een portaal wat goed en eenvoudig toegankelijk is via tablet en smartphone. Je kunt het portaal ook makkelijk installeren als app op je telefoon. Dit heet een “web-app”; je hoeft niets uit de appstore te downloaden en de inhoud is altijd bijgewerkt. Uiteraard zorgden we ook dat het goed zit met leesbaarheid (inclusief een contrastfunctie voor mensen met een visuele beperking).

Vindbaarheid en doorzoekbaarheid

Wanneer je op zoek bent naar een protocol, dan wil je dit snel in beeld hebben. Het is erg hinderlijk als dit proces veel tijd kost. Zoeken naar het protocol, de juiste versie kiezen en dit bestand vervolgens door moeten spitten voor de juiste informatie; dat kan je behoorlijk ophouden. Daarom heeft het portaal een handige favorietenfunctie en een prettige zoekmachine, waardoor je gericht de juiste informatie vindt.

Leesbaarheid

Verder kun je de hoofdstappen van het protocol makkelijk lezen. En wil je meer over een bepaalde stap weten, dan, klap je die stap eenvoudig open. Of, als je het protocol helemaal wil lezen, klap je alle stappen met één klik open. Wanneer er meerdere varianten van een protocol bestaan (bijvoorbeeld een handeling waarbij een client liggend of staand geholpen kan worden), dan herken je dat via tabbladen.

Leesbaarheid

Verder kun je de hoofdstappen van het protocol makkelijk lezen. En wil je meer over een bepaalde stap weten, dan, klap je die stap eenvoudig open. Of, als je het protocol helemaal wil lezen, klap je alle stappen met één klik open. Wanneer er meerdere varianten van een protocol bestaan (bijvoorbeeld een handeling waarbij een client liggend of staand geholpen kan worden), dan herken je dat via tabbladen.

Actualiteit van de protocollen

De betrouwbaarheid van de informatie is essentieel voor de zorgprofessional. Dat betekent erop kunnen vertrouwen dat je het actuele protocol voor je hebt en inzicht in de historie van wijzigingen. In het portaal worden updates van een protocol op allerlei plekken inzichtelijk gemaakt. De historie van een protocol wordt duidelijk weergegeven onderaan het protocol.

Protocollen: Van en voor de zorgprofessionals!

Protocollen kunnen zich razendsnel ontwikkelen. Hoe fijn is het als je de feedback van de zorgprofessionals snel kunt ontvangen en verwerken in een nieuwe versie! Doordat het portaal een feedback functionaliteit bevat, kan elke zorgprofessional reageren op het protocol en ontstaan er nuttige gesprekken en/of input voor nieuwe versies. De kracht van de community: voor en door zorgprofessionals!

Eenvoudig beheer

Het beheren van protocollen is vaak een tijdrovende klus! Daarom hebben we gekozen voor het Content Management Systeem van Umbraco. Het CMS Umbraco wordt ondersteund door een professioneel en zeer bekwaam commercieel bedrijf en heeft een open source gemeenschap van 200.000 gebruiker.
Umbraco stelt zich ten doel om het werk voor de redacteuren en beheerders zo makkelijk mogelijk te maken. In enkele klikken maak je een nieuwe pagina aan of verander je de content van een bestaande pagina. Het CMS beschikt over een intuïtieve interface, waarin je met een paar klikken nieuwe content publiceert. Dit zorgt voor een korte leercurve en een content beheerder kan na een korte training direct aan de slag!

Veiligheid, betrouwbaarheid en vertrouwen

Logischerwijs spelen er ook andere factoren mee, zoals betrouwbaarheid, veiligheid en vertrouwen. TrueLime zal in contact komen met vertrouwelijke informatie, zoals persoonsgegevens. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat wij daar goed mee omgaan, daarom zijn we ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd. Daarnaast kun je ervan uitgaan dat Umbraco qua security veilig is. Iedere paar maanden voeren externe partijen audits uit op de core van Umbraco.

Waarom TrueLime als digitale partner?

 • Jarenlange ervaring in zorg en welzijn
 • Langdurige klantrelaties (gemiddeld > 5-10 jaar)
 • Persoonlijke aanpak: we doen het écht samen
 • Visie en strategie, concept en ontwerp, implementatie en doorontwikkeling in één hand
 • Direct inzetbare technologie en tientallen standaardcomponenten/modules

Door intensieve samenwerking, met het belang van de patiënt/cliënt, zorgprofessional of medewerker die de digitale oplossing gebruikt voorop, ontstaat het beste resultaat

Door intensieve samenwerking, met het belang van de patiënt/cliënt, zorgprofessional of medewerker die de digitale oplossing gebruikt voorop, ontstaat het beste resultaat!

Meer weten over ons?

Mijn Vilans Protocollen

Samen met Vilans hebben we de Mijn Vilans Protocollen opgebouwd. Middels een goede en intensieve samenwerking hebben we een portaal ontworpen, waar we volledig achter staan. Het protocollen portaal heeft al veel zorgmedewerkers bij Vilans, maar ook bij 100 andere onderliggende organisaties, erg blij gemaakt.