Het bedrijf zocht een IT-partner om haar prijsafsprakensysteem te moderniseren

25 maart 2014

Nieuw prijsafsprakensysteem Inmarsat gebruiksvriendelijk, snel en overzichtelijk
Inmarsat is de grootste aanbieder van satellietcommunicatie waarvan vooral gebruik wordt gemaakt in gebieden met slechte verbindingen, zoals oceanen, woestijnen en de poolgebieden. Het bedrijf zocht een IT-partner om haar prijsafsprakensysteem te moderniseren en kwam vanwege goede ervaringen en vertrouwen uit bij IBL-Software.
 
Wat wilde Inmarsat?
IBL-Software werkt al tien jaar samen met een bedrijf dat later opging in Inmarsat. Het bestaande systeem van Inmarsat waarin prijsafspraken met klanten vastliggen was bewerkelijk en vanwege handmatige invoer gevoelig voor fouten. Fouten die grote nadelige financiële gevolgen kunnen hebben. Inmarsat wilde daarom alle applicaties vervangen door een nieuw systeem, waarbij de sales managers wereldwijd de huidige en toekomstige diensten, producten en bijbehorende prijsafspraken snel en overzichtelijk kunnen vastleggen.Wat boden wij?
Omdat een groot deel van de IT-afdeling van Inmarsat in Canada is gevestigd, vond daar in augustus 2013 de kick off plaats. In workshops met toekomstige gebruikers werd onder meer de basis gelegd voor de screen designs. IBL-Software maakt voor het hele systeem gebruik van Microsoft Dynamics CRM en maatwerk .NET technologie. Daarnaast heeft IBL een geavanceerde wizard ontwikkeld, die gebruikers probleemloos door het menu voert en contracten en specifieke prijsafspraken snel en eenvoudig laat opstellen. In januari werden de eerste resultaten gedemonstreerd en vooral vanwege de gebruiksvriendelijkheid enthousiast ontvangen. Nadat de reacties zijn verwerkt, volgt vanaf juni een testperiode, naar verwachting neemt Inmarsat het nieuwe systeem in oktober definitief in gebruik. 

De voordelen voor Inmarsat:
- IBL bouwde het facturatiesysteem voor Inmarsat, doet nog steeds support en maintenance en kent daardoor de bestaande systemen en processen perfect, dat draagt bij aan snelle implementatie
- het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, fouten zijn vrijwel uitgesloten
- de sales managers van Inmarsat besparen met het nieuwe prijsafsprakensysteem veel tijd
- Inmarsat kan voor toekomstige producten de structuur zelf eenvoudig aanpassen en is dus niet afhankelijk van externe ondersteuning.

Over Inmarsat
Inmarsat levert als marktleider en pionier op het gebied van mobiele apparatuur sinds 1979 in het grootste deel van de wereld telefonie- en datadiensten, zoals satelliettelefoons. Opgericht door de internationale maritieme organisatie om schepen continu in contact met het vasteland te houden, bedient het bedrijf inmiddels luchtvaartmaatschappijen, regeringen, media, bedrijven in de olie- en gasindustrie, mijnbouw, bouw en humanitaire hulporganisaties op het gebied van telefonie, mobiele satellietdiensten en breedband internet. Inmarsat heeft wereldwijd zestig vestigingen.